Home

abram abramut astileu auseu avram iancu balc batar biharia boianu mare borod bors bratca brusturi budureasa bulz buntesti cabesti campani capalna carpinet cefa ceica cetariu cherechiu chislaz ciuhoi ciumeghiu cociuba mare copacel cristiorul de jos curatele curtuiseni diosig dobresti draganesti dragesti finis gepiu girisu de cris hidiselul de sus holod husasul de tinca ineu lazareni lazuri de beius lugasul de jos lunca madaras magesti nojorid olcea osorhei pietroasa pocola pomezeu popesti rabagani remetea rieni rosia sacadat salard sambata sanicolaul roman sanmartin santandrei sarbi simian soimi spinus stei suncuius suplacul de barcau tamaseu tarcaia tauteu tetchea tileagd tinca toboliu tulca uileacu de beius vadu crisului varciorog viisoara sacuieni valea lui mihai vascau oradeaPromovare Imagine Publicitate

WikiTools.ro: Page Rank 

Biserica ortodoxa de lemn Pogorarea Sf Duh din Campani de Pomezeu

Biserica ortodoxa de lemn Pogorârea Sf Duh din Câmpani de Pomezeu

Biserica din Câmpani de Pomezeu poartă hramul Pogorârea Sf. Duh. Este construită din lemn și are forma de corabie, stil simplu ardelenesc. Biserica a fost construită în anul 1651 și renovată din temelie în anul 1889. Nu are pictură.


Biserica ortodoxa Sf Arh Mihail si Gavril de la Cosdeni

Biserica ortodoxa Sf Arhangheli Mihail și Gavril de la Coșdeni

Biserica de la Coșdeni cu hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavril a fost zidită în anul 1850. Între anii 1927-1929, a fost restaurat altarul, iar înte anii 1995-1996 a fost pictată biserica în tehnica tempera grasă, de către frații pictori Sorin și Iulian Hosu.


Biserica ortodoxa Sf Teodor Tiron din Hidis

Biserica ortodoxa Sf Teodor Tiron din Hidiș

Biserica din Hidiș are hramul Sf. Teodor Tiron și a fost construită de un grof ungur în anul 1834, în stil ardelenesc sub formă de corabie. Deasupra ușii de la intrarea în biserică este o inscripție în limba maghiară care adeverește că a fost construită de Gabory Samoil. Iconostasul și bolta din naos au fost construite din lemn și pictate; biserica a fost pictată în tehnica frescă, de frații Sorin și Iulian Hosu, ajutați de Paul Manae.


Biserica ortodoxa Pogorarea Sf Duh din Pomezeu

Biserica ortodoxa Pogorârea Sf Duh din Pomezeu

Biserica din Pomezeu cu hramul Pogorârea Sf. Duh a fost construită în anul 1886. În anul 1997, s-au executat reparații interioare și exterioare iar în anul 1998, s-a realizat pictura în tehnica frescă, de către frații Sorin și Iulian Hosu.


Biserica ortodoxa de lemn Sitani

Biserica ortodoxa de lemn Sitani

Biserica de lemn (1738 ) – Sitani


Biserica ortodoxa Sf Mucenic Gheorghe din Sitani

Biserica ortodoxa Sf Mucenic Gheorghe din Sitani

Biserica din Sitani cu hramul Sf. Mucenic Gheorghe a fost construită în anul 1942.


Biserica ortodoxa Sf Ierarh Nicolae din Spinus de Pomezeu

Biserica ortodoxa Sf Ierarh Nicolae din Spinuș de Pomezeu

Biserica din Spinuș de Pomezeu cu hramul Sf. Ierarh Nicolae a fost construită în anul 1914. În anul 1988, a fost rezidită din temelie, iar în 1999 biserica a fost pictată în tehnica frescă, de către frații Sorin și Iulian Hosu.


Biserica ortodoxa de lemn Sf Nicolae din Valani de Pomezeu

Biserica ortodoxa de lemn Sf Nicolae din Vălani de Pomezeu

Biserica de lemn, monument istoric, din satul Vălani de Pomezeu cu hramul Sf. Nicolae a fost ridicată în anul 1730, în stil ardelenesc. Construcția se înscrie într-un plan dreptunghiular la navă și trapezoidal la absida decroșată. Tinda are un tavan drept, naosul boltă semicilindrică, iar absida este boltită sub forma unui trunchi de con.
Pictura murală a bisericii realizată în ulei direct pe lemn s-a executat în două faze, cea mai veche datează din a doua jumătate a secolului XVIII, păstrându-se fragmente în absida altarului și naos. Vechea pictură este în bună parte acoperită de un strat mai nou, care datează din 1867, lucrarea fiind executată de un zugrav pe nume M. Palann.
În biserică există o icoană din 1796 care se aseamănă stilistic și cromatic cu fragmentele de pictură murală din faza mai veche.Pagina Facebook
Portal ortodox episcopiaoradiei.rowww.crisulrepede.ro www.groupromo.ro


Realizare portal si hosting asigurat de Groupromo Publicitate Oradea - web design oradea publicitate online www.groupromo.ro