Home

abram abramut astileu auseu avram iancu balc batar biharia boianu mare borod bors bratca brusturi budureasa bulz buntesti cabesti campani capalna carpinet cefa ceica cetariu cherechiu chislaz ciuhoi ciumeghiu cociuba mare copacel cristiorul de jos curatele curtuiseni diosig dobresti draganesti dragesti finis gepiu girisu de cris hidiselul de sus holod husasul de tinca ineu lazareni lazuri de beius lugasul de jos lunca madaras magesti nojorid olcea osorhei pietroasa pocola pomezeu popesti rabagani remetea rieni rosia sacadat salard sambata sanicolaul roman sanmartin santandrei sarbi simian soimi spinus stei suncuius suplacul de barcau tamaseu tarcaia tauteu tetchea tileagd tinca toboliu tulca uileacu de beius vadu crisului varciorog viisoara sacuieni valea lui mihai vascau oradeaPromovare Imagine Publicitate

WikiTools.ro: Page Rank 

Biserica ortodoxa Sf Arh Mihail si Gavril din Chiscau

Biserica ortodoxa Sf Arh Mihail și Gavril din Chișcău

Biserica din Chișcău are hramul Sf. Arh. Mihail și Gavril. A fost construită în anul 1936 în formă de corabie, stil simplu cu clopotniță (care face parte din corpul bisericii). Iconostasul este împodobit cu icoane lipite pe carton, confecționate la Institutul Biblic. Biserica nu este pictată.


Biserica ortodoxa Sf Mucenic Gheorghe din Cociuba Mica

Biserica ortodoxa Sf Mucenic Gheorghe din Cociuba Mică

Biserica din Cociuba Mică are hramul Sf. Mucenic Gheorghe. Este construită în anul 1715, după cum reiese din inscripția de pe lemnul exterior. Stilul este cel ardelenesc.
Biserica are elemente remarcabil sculptate, ca de pildă portalul și meșter – grinda. Interiorul a conservat până în 1901 o pictură murală executată de David Zugravul. În biserică se păstrează o icoană reprezentând pe Sf. Nicolae, pictură ce datează din anul 1718 fiind opera lui Mătieș Zugravul.
Aici există câteva obiecte de valoare artistică, cărți de cult cu litere chirilice și icoane pe lemn și pe sticlă.


Biserica ortodoxa Sf Mucenic Gheorghe din Gurani

Biserica ortodoxa Sf Mucenic Gheorghe din Gurani

Biserica din Gurani poartă hramul Sf. Mucenic Gheorghe; este construită din bârne de stejar, în stil ardelenesc, sub formă de corabie. Anul construcției nu se cunoaște dar se poarte afirma cu certitudine că biserica a fost edificată în ultimul sfert al secolului XVIII, ori la începutul secolui XIX. Iconostasul a fost pictat de Dan Simion în anul 1814, icoanele fiind realizate pe pânză în ulei.
Biserica deține ca obiecte de valoare istorică artistică: câteva icoane pe sticlă și cărți vechi scrise cu litere chirilice.


Biserica ortodoxa Motesti

Biserica ortodoxa Motesti


Biserica ortodoxa Pietroasa

Biserica ortodoxa PietroasaPagina Facebook
Portal ortodox episcopiaoradiei.rowww.crisulrepede.ro www.groupromo.ro


Realizare portal si hosting asigurat de Groupromo Publicitate Oradea - web design oradea publicitate online www.groupromo.ro