Home

abram abramut astileu auseu avram iancu balc batar biharia boianu mare borod bors bratca brusturi budureasa bulz buntesti cabesti campani capalna carpinet cefa ceica cetariu cherechiu chislaz ciuhoi ciumeghiu cociuba mare copacel cristiorul de jos curatele curtuiseni diosig dobresti draganesti dragesti finis gepiu girisu de cris hidiselul de sus holod husasul de tinca ineu lazareni lazuri de beius lugasul de jos lunca madaras magesti nojorid olcea osorhei pietroasa pocola pomezeu popesti rabagani remetea rieni rosia sacadat salard sambata sanicolaul roman sanmartin santandrei sarbi simian soimi spinus stei suncuius suplacul de barcau tamaseu tarcaia tauteu tetchea tileagd tinca toboliu tulca uileacu de beius vadu crisului varciorog viisoara sacuieni valea lui mihai vascau oradeaPromovare Imagine Publicitate

WikiTools.ro: Page Rank 

Biserica ortodoxa Sf Imparati Constantin si Elena din Alparea

Biserica ortodoxa Sf Împărați Constantin și Elena din Alparea

Biserica din Alparea cu hramul Sf. Împărați Constantin și Elena a fost construită între anii 1934-1936, în stil bizantin.
A fost pictată de prof. Coriolan Munteanu și repictată în întregime între anii 1975 – 1976 de pictorul bisericesc Cosma Ioan din Timișoara în tehnica Tempera.


Biserica ortodoxa Sf Arh Mihail si Gavril din Cheriu

Biserica ortodoxa Sf Arhangheli Mihail și Gavril din Cheriu

Biserica din Cheriu cu hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavril a fost construită de meșteri italieni, între anii 1894-1896, în formă de navă, pe fundație de piatră de râu. Din punct de vedere arhitectural edificiul aparține stilului roman. Pe lângă pictura interioară, realizată în tehnica tempera, în biserică se mai găsesc și icoane vechi, pictate în ulei pe lemn și sticlă.
Ca obiecte de valoare istorică-documentară, edificiul deține și câteva cărți de cult scrise în limba română cu litere chirilice.


Biserica ortodoxa Sf Ierarh Nicolae din Felcheriu

Biserica ortodoxa Sf Ierarh Nicolae din Felcheriu

Biserica din Felcheriu cu hramul Sf. Ierarh Nicolae a fost strămutată din Beiuș în anul 1960. Edificiul este construit din lemn și cărămidă, în formă de navă. Pe lângă pictura interioară realizată în tehnica tempera grasă, în biserică se mai găsesc și câteva icoane vechi pictate în ulei pe lemn, precum și un iconostas lucrat artistic.


Biserica ortodoxa Sf Arh Mihail si Gavril din Fughiu

Biserica ortodoxa Sf Arhangheli Mihail și Gavril din Fughiu

Pe ruinele unei biserici vechi s-a ridicat între anii 1690-1700 o altă biserică ale cărei vestigii s-au păstrat până în anul 1952, când a fost demolată din temelii și înlocuită cu actualul edificiu de cult, așezat în centrul satului.
Biserica din satul Fughiu, cu hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavril a fost construită din cărămidă, între anii 1948-1954, în stil bizantin, sub formă de cruce. Proiectul bisericii a fost întocmit de către ing. arhitect Sallerbeck Anton din Oradea, iar pictura interioară a fost executată în tehnica frescă, în anul 1956 de către profesorul Munteanu Coriolan din Cluj.
Ca obiecte de valoare istorică documentară se găsesc câteva cărți de cult tipărite la București, Sibiu și Cluj (între anii 1723-1896), trei dintre ele fiind selectate pentru Patrimoniul Național Cultural.


Biserica ortodoxa noua Osorhei

Biserica ortodoxa noua Osorhei


Biserica ortodoxa veche Adormirea Maicii Domnului Osorhei

Biserica ortodoxa veche Adormirea Maicii Domnului Osorhei

Biserica ortodoxă monument istoric din Oșorhei, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, a fost construită în anul 1710 în formă de cruce. Din punct de vedere arhitectural, edificiul aparține stilului bizantin. În anul 1926, s-a restaurat pictura veche, de pe boltă și iconostas.Pagina Facebook
Portal ortodox episcopiaoradiei.rowww.crisulrepede.ro www.groupromo.ro


Realizare portal si hosting asigurat de Groupromo Publicitate Oradea - web design oradea publicitate online www.groupromo.ro