Home

abram abramut astileu auseu avram iancu balc batar biharia boianu mare borod bors bratca brusturi budureasa bulz buntesti cabesti campani capalna carpinet cefa ceica cetariu cherechiu chislaz ciuhoi ciumeghiu cociuba mare copacel cristiorul de jos curatele curtuiseni diosig dobresti draganesti dragesti finis gepiu girisu de cris hidiselul de sus holod husasul de tinca ineu lazareni lazuri de beius lugasul de jos lunca madaras magesti nojorid olcea osorhei pietroasa pocola pomezeu popesti rabagani remetea rieni rosia sacadat salard sambata sanicolaul roman sanmartin santandrei sarbi simian soimi spinus stei suncuius suplacul de barcau tamaseu tarcaia tauteu tetchea tileagd tinca toboliu tulca uileacu de beius vadu crisului varciorog viisoara sacuieni valea lui mihai vascau oradeaPromovare Imagine Publicitate

WikiTools.ro: Page Rank 

Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Calacea

Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Călacea

Biserica din Călacea are hramul Adormirea Maicii Domnului. Stilul arhitectural al bisericii e tip corabie, specific ardelenesc. Turnul a fost construit în anul 1862 iar corpul bisericii este construit din cărămidă în anii 1907-1909, înlocuind vechiul corp al bisericii care era din lemn. În anul 1977 se înlocuiește iconostasul vechi cu unul nou.


Biserica ortodoxa Sf Ierarh Nicolae din Hodisel

Biserica ortodoxa Sf Ierarh Nicolae din Hodișel

Biserica din Hodișel are hramul Sf. Ierarh Nicolae. A fost zidită în anii 1989-1990 (1988-1992), în formă de navă. Pictura a fost executată între anii 1990-1991 în tehnica tempera grasă, de către Silviu Dârstaru din Timișoara și Sorin Hosu din Cociuba Mare (jud. Bihor).


Biserica ortodoxa Sf Arh Mihail si Gavril din Olcea

Biserica ortodoxa Sf Arhangheli Mihail și Gavril din Olcea

Biserica din Olcea a fost construită în anii 1947-1949 și are hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavril. Între anii 1991-1994 a fost decorată cu pictură în tehnica fresco de către pictorul Fl. Negruț.


Biserica Adormirea Sf Nascatoare de Dumnezeu din Ucuris

Biserica Adormirea Sf Născătoare de Dumnezeu din Ucuriș

Biserica din Ucuriș are hramul Adormirea Sf. Născătoare de Dumnezeu. A fost construită în anul 1909, în întregime din lemn de stejar, din grinzi groase dispuse orizontal și încheiate într-o formă interesantă, de coadă de rândunică, fără a conține vreun cui. Planul acestei biserici este obișnuit pentru bisericile ortodoxe din lemn cu altar, Pictura interioară a fost executată de către pictorul Iosif Bica în stil oriental.În biserică se găsesc cărți vechi, scrise în limba română cu litere chirilice și icoane din sec. al 18 – lea, pictate în ulei pe lemn.
Noua biserică din sat poartă hramul Adormirea Maicii Domnului.Pagina Facebook
Portal ortodox episcopiaoradiei.rowww.crisulrepede.ro www.groupromo.ro


Realizare portal si hosting asigurat de Groupromo Publicitate Oradea - web design oradea publicitate online www.groupromo.ro