Home

abram abramut astileu auseu avram iancu balc batar biharia boianu mare borod bors bratca brusturi budureasa bulz buntesti cabesti campani capalna carpinet cefa ceica cetariu cherechiu chislaz ciuhoi ciumeghiu cociuba mare copacel cristiorul de jos curatele curtuiseni diosig dobresti draganesti dragesti finis gepiu girisu de cris hidiselul de sus holod husasul de tinca ineu lazareni lazuri de beius lugasul de jos lunca madaras magesti nojorid olcea osorhei pietroasa pocola pomezeu popesti rabagani remetea rieni rosia sacadat salard sambata sanicolaul roman sanmartin santandrei sarbi simian soimi spinus stei suncuius suplacul de barcau tamaseu tarcaia tauteu tetchea tileagd tinca toboliu tulca uileacu de beius vadu crisului varciorog viisoara sacuieni valea lui mihai vascau oradeaPromovare Imagine Publicitate

WikiTools.ro: Page Rank 

Biserica ortodoxa din Apateu

Biserica ortodoxa din Apateu

Biserica din Apateu este construită din cărămidă arsă, acoperită cu tablă zincată, în anul 1780. Lăcașul bisericii este bine înzestrat cu obiecte de cult.


Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Chisirid

Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Chișirid

Biserica din Chișirid are hramul Adormirea Maicii Domnului. A fost construită după anul 1932 cu concursul ing. M. Sebeștyen care a întocmit devizul, a ing. Francisc Sztarill și arhitectului Alexandru Toth precum și a pictorului prof. Ieremia. În biserică se găsesc obiecte comune de cult și cărți de ritual bisericesc fără să prezinte valoare istorică, artistică sau documentară.


Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Les

Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Leș

Biserica din Leș cu hramul Adormirea Maicii Domnului a fost edificată între anii 1912-1920. A fost construită în stil roman, sub formă de navă.
Pe lângă pictura interioară în tehnica tempera, în biserică se mai găsesc icoane pictate în ulei pe pânză.


Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Livada

Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Livada

Biserica din Livada cu hramul Adormirea Maicii Domnului a fost edificată între anii 1938-1981 (1939-1979), în două etape. A fost construită în formă de navă. În toamna anului 1940 lucrările de construcție s-au oprit datorită faptului că Ardealul de Nord a fost cedat, și cu el și localitatea Livada. Lucrările s-au reluat abia în anii 1971-1972 și s-au terminat în anul 1981 (1979). Pictura bisericii este efectuată în tehnica tempera, în stil bizantin.


Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Nojorid

Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Nojorid

Biserica din Nojorid cu hramul Adormirea Maicii Domnului, a fost construită întrre anii 1892-1893, în stil neobaroc, în formă de navă. Bine proporționată biserica este o clădire zveltă și impunătoare, având 26 de metri lungime, 10 metri lățime și 36 de metri înălțime. Înteriorul a fost decorat cu pictură în tehnica tempera, în anul 1985.


Biserica ortodoxa de lemn Sf Arhangheli Mihail si Gavril din Pausa

Biserica ortodoxa de lemn Sf Arhangheli Mihail și Gavril din Păușa

Biserica de lemn Sf. Arhangheli Mihail și Gavril din Păușa a fost construită între anii 1770-1780, în formă de navă. În interior este decorată cu pictură în tehnica tempera. Pictura bisericii și patru icoane pe lemn, reprezintă obiecte de valoare artistică – documentară.
Biserica este declarată monument istoric.


Biserica ortodoxa Sf Arhangheli Mihail si Gavril din Sauaieu

Biserica ortodoxa Sf Arhangheli Mihail și Gavril din Șauaieu

Biserica din Șauaieu are hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavril și a fost construită între anii 1935-1945.Pagina Facebook
Portal ortodox episcopiaoradiei.rowww.crisulrepede.ro www.groupromo.ro


Realizare portal si hosting asigurat de Groupromo Publicitate Oradea - web design oradea publicitate online www.groupromo.ro