Home

abram abramut astileu auseu avram iancu balc batar biharia boianu mare borod bors bratca brusturi budureasa bulz buntesti cabesti campani capalna carpinet cefa ceica cetariu cherechiu chislaz ciuhoi ciumeghiu cociuba mare copacel cristiorul de jos curatele curtuiseni diosig dobresti draganesti dragesti finis gepiu girisu de cris hidiselul de sus holod husasul de tinca ineu lazareni lazuri de beius lugasul de jos lunca madaras magesti nojorid olcea osorhei pietroasa pocola pomezeu popesti rabagani remetea rieni rosia sacadat salard sambata sanicolaul roman sanmartin santandrei sarbi simian soimi spinus stei suncuius suplacul de barcau tamaseu tarcaia tauteu tetchea tileagd tinca toboliu tulca uileacu de beius vadu crisului varciorog viisoara sacuieni valea lui mihai vascau oradeaPromovare Imagine Publicitate

WikiTools.ro: Page Rank 

Biserica ortodoxa Nasterea Maicii Domnului din Lugasul de Jos

Biserica ortodoxa Nașterea Maicii Domnului din Lugașul de Jos

Biserica din Lugașul de Jos cu hramul Nașterea Maicii Domnului a fost construită aproximativ în anul 1690, în stil ardelenesc. Pe lângă pictura interioară, biserica mai este decorată cu icoane pictate în ulei și litografii datând din secolul XIX și XX.
Ca obiecte de valoare istorică documentară se găsesc câteva cărți vechi de cult ce datează din secolul XVIII.
Din anul 1954 biserica este declarată monument istoric.


Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Lugasu de Sus

Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Lugașu de Sus

Biserica din Lugașu de Sus a fost construită între anii 1990-1997 (1991-1999), în formă de navă și are hramul Adormirea Maicii Domnului. Pictura a fost executată în stil bizantin, în tehnica frescă de către pictorul Vasile Savin, între anii 1998-1999.


Biserica ortodoxa Bunavestire din Lugasu de Sus

Biserica ortodoxa Bunavestire din Lugașu de Sus

Biserica din Lugașu de Sus are hramul Bunavestire și este declarată muzeu. A fost edificată în perioada 1697-1700 (1687-1701), în formă de navă. Este construită în întregime din lemn de stejar, în stil maramureșean, având de jur împrejur un brâu lucrat artistic.
În interior nu este pictată dar este decorată cu icoane pe lemn, iar ușile de la altar sunt pictate în stil bizantin. În biserică nu sunt obiecte prețioase din metal, în schimb toate obiectele datorită vechimii lor, pot fi socotite obiecte de valoare istorică artistică.
Din anul 1954 biserica este declarată monument istoric.Pagina Facebook
Portal ortodox episcopiaoradiei.rowww.crisulrepede.ro www.groupromo.ro


Realizare portal si hosting asigurat de Groupromo Publicitate Oradea - web design oradea publicitate online www.groupromo.ro