Home

abram abramut astileu auseu avram iancu balc batar biharia boianu mare borod bors bratca brusturi budureasa bulz buntesti cabesti campani capalna carpinet cefa ceica cetariu cherechiu chislaz ciuhoi ciumeghiu cociuba mare copacel cristiorul de jos curatele curtuiseni diosig dobresti draganesti dragesti finis gepiu girisu de cris hidiselul de sus holod husasul de tinca ineu lazareni lazuri de beius lugasul de jos lunca madaras magesti nojorid olcea osorhei pietroasa pocola pomezeu popesti rabagani remetea rieni rosia sacadat salard sambata sanicolaul roman sanmartin santandrei sarbi simian soimi spinus stei suncuius suplacul de barcau tamaseu tarcaia tauteu tetchea tileagd tinca toboliu tulca uileacu de beius vadu crisului varciorog viisoara sacuieni valea lui mihai vascau oradeaPromovare Imagine Publicitate

WikiTools.ro: Page Rank 

Biserica de lemn ortodoxa Sf Arhangheli Mihail si Gavril din Botean

Biserica de lemn ortodoxa Sf Arhangheli Mihail și Gavril din Botean

Biserica de lemn, monument istoric din satul Botean, poartă hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavril și a fost construită în anul 1721. Pe lângă pictura interioară, de valoare istorică-documentară cu care este decorată biserica, se mai găsesc și câteva cărți de cult scrise cu litere chirilice, care datează din anii 1751-1917.


Biserica ortodoxa Sf Arhangheli Mihail si Gavril din Husasau de Cris

Biserica ortodoxa Sf Arhangheli Mihail și Gavril din Husasău de Criș

Biserica din Husasău de Criș are hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavril și a fost construită în formă de navă, în anul 1998. Pictura interioară în tehnica frescă este în curs de execuție.
Primul lăcaș de cult din Husasău de Criș a fost o bisericuță mică, care cu timpul a devenit neîncăpătoare. De aceea, în anul 1935 s-a construit o altă biserică, ce a trebuit să fie demolată la numai 14 ani de la data ridicării ei, datorită stadiului avansat de degradare în care se afla.


Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Ineu de Cris

Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Ineu de Criș

Biserica din Ineu de Criș cu hramul Adormirea Maicii Domnului a fost construită între anii 1775-1833, în formă de navă.
Se mai păstrează și azi patru icoane din vechea podoabă iconografică murală pe peretele ce desparte pronaosul de naos. Între 1979-1983, s-au efectuat reparații capitale realizându-se și un nou iconostas sculptat de Aurel Măscăsan și pictat de Ioan Barna. În anii 1984-1986, biserica a fost împodobită cu pictură executată în tehnica fresco, realizată de Verza Nicolae Marian din Sibiu, ajutat și de Cuptor Ioan. La turlă predomină stilul bizantin.
Biserica se impune prin dimensiuni și prin stilul sobru și elegant.Pagina Facebook
Portal ortodox episcopiaoradiei.rowww.crisulrepede.ro www.groupromo.ro


Realizare portal si hosting asigurat de Groupromo Publicitate Oradea - web design oradea publicitate online www.groupromo.ro