Home

abram abramut astileu auseu avram iancu balc batar biharia boianu mare borod bors bratca brusturi budureasa bulz buntesti cabesti campani capalna carpinet cefa ceica cetariu cherechiu chislaz ciuhoi ciumeghiu cociuba mare copacel cristiorul de jos curatele curtuiseni diosig dobresti draganesti dragesti finis gepiu girisu de cris hidiselul de sus holod husasul de tinca ineu lazareni lazuri de beius lugasul de jos lunca madaras magesti nojorid olcea osorhei pietroasa pocola pomezeu popesti rabagani remetea rieni rosia sacadat salard sambata sanicolaul roman sanmartin santandrei sarbi simian soimi spinus stei suncuius suplacul de barcau tamaseu tarcaia tauteu tetchea tileagd tinca toboliu tulca uileacu de beius vadu crisului varciorog viisoara sacuieni valea lui mihai vascau oradeaPromovare Imagine Publicitate

WikiTools.ro: Page Rank 

Biserica de lemn ortodoxa Sf Arhangheli din Hidiselul de Jos

Biserica de lemn ortodoxa Sf Arhangheli din Hidișelul de Jos

Biserica de lemn din Hidișelul de Jos cu hramul Sf. Arhangheli a fost construită în anul 1775, în stil maramureșean. Această dată cât și numele meșterului care a prelucrat lemnul sunt notate pe ușa din partea de nord a Sfântului Altar: „Horvath Mihaili au făcut lemnu 1775”.
În anul 1968 biserica a fost declarată monument istoric.


Biserica ortodoxa Sf Arh Mihail si Gavril din Hidiselul de Sus

Biserica ortodoxa Sf Arh Mihail si Gavril din Hidiselul de Sus

Biserica din Hidișelul de Sus cu hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavril a fost construită între anii 1909-1914 în stil bizantin, în formă de corabie, cu turn pe latura apuseană. În anul 1986 este pictată în tehnica tempera.


Biserica ortodoxa de lemn Sfânta Treime din Hidișelul de Sus

Biserica ortodoxa de lemn Sfânta Treime din Hidișelul de Sus

Biserica de lemn din Hidișelul de Sus cu hramul Sfânta Treime a fost construită între anii 1997-2001, în formă de navă dreptunghiulară.


Biserica ortodoxa Sf Arh Mihail si Gavril din Mierlau

Biserica ortodoxa Sf Arhangheli Mihail și Gavril din Mierlău

Biserica din Mierlău cu hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavril a fost ridicată între anii 1937-1939 (1936-1938), pe locul unei vechi bisericii din lemn. Biserica este construită în stil bizantin cu o cupolă centrală și două turnuri laterale.
În anul 1995 a fost decorată în interior cu o pictură în tehnica tempera, fiind însă împodobită si cu icoane, ștergare, și draperii. Iconostasul a fost dăruit bisericii de către Valer Jurcă.


Biserica ortodoxa Sf Arhangheli Mihail și Gavril din Santelec

Biserica ortodoxa Sf Arhangheli Mihail și Gavril din Sântelec

Biserica din Sântelec cu hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavril a fost construită în anul 1906, în stil bizantin cu turla joasă.


Biserica ortodoxa Sf Arh Mihail si Gavril din Sumugiu

Biserica ortodoxa Sf Arh Mihail și Gavril din Șumugiu

Biserica din Șumugiu are hramul Sf. Arh. Mihail și Gavril. A fost construită între anii 1926 – 1929. Stilul arhitectonic este cel apusean. Nu este pictată.Pagina Facebook
Portal ortodox episcopiaoradiei.rowww.crisulrepede.ro www.groupromo.ro


Realizare portal si hosting asigurat de Groupromo Publicitate Oradea - web design oradea publicitate online www.groupromo.ro