Home

abram abramut astileu auseu avram iancu balc batar biharia boianu mare borod bors bratca brusturi budureasa bulz buntesti cabesti campani capalna carpinet cefa ceica cetariu cherechiu chislaz ciuhoi ciumeghiu cociuba mare copacel cristiorul de jos curatele curtuiseni diosig dobresti draganesti dragesti finis gepiu girisu de cris hidiselul de sus holod husasul de tinca ineu lazareni lazuri de beius lugasul de jos lunca madaras magesti nojorid olcea osorhei pietroasa pocola pomezeu popesti rabagani remetea rieni rosia sacadat salard sambata sanicolaul roman sanmartin santandrei sarbi simian soimi spinus stei suncuius suplacul de barcau tamaseu tarcaia tauteu tetchea tileagd tinca toboliu tulca uileacu de beius vadu crisului varciorog viisoara sacuieni valea lui mihai vascau oradeaPromovare Imagine Publicitate

WikiTools.ro: Page Rank 

Biserica ortodoxa Sf Arhangheli Mihail si Gavril din Cornisesti

Biserica ortodoxa Sf Arhangheli Mihail și Gavril din Cornișești

Biserica din Cornișești cu hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavril a fost construită în anul 1934. În anul 1972 a fost zugrăvită simplu.


Biserica ortodoxa Sf Gheorghe din Crancesti

Biserica ortodoxa Sf Gheorghe din Crâncești

Biserica din Crâncești are hramul Sf. Gheorghe. S-a construit în anul 1951 pe vatra fostei biserici de lemn, construită la rândul ei între anii 1745 – 1750. De la vechea biserică s-au păstrat doar ușile împărătești. Stilul bisericii este cel ardelenesc, cu turnul făcând parte din corpul bisericii.


Biserica ortodoxa Sf Arhangheli Mihail si Gavril din Dobresti

Biserica ortodoxa Sf Arhangheli Mihail și Gavril din Dobrești

Biserica din Dobrești poartă hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavril. A fost construită în anul 1931 în formă de cruce. În interior, pe boltă sunt pictați în stil contemporan „pantocratorul” și cei patru evangheliști cu simbolurile lor. Pe catapeteasmă sunt pictate două sfinte. Pe bolta semicirculară din Sf. Altar este pictat Atotvăzătorul Dumnezeu, în formă de ochi, într-un triunghi de raze. Pictura bisericii s-a realizat în anul 1937. Restul interiorului este zugrăvit.


Biserica ortodoxa Sf Arhangheli Mihail si Gavril din Hidisel

Biserica ortodoxa Sf Arhangheli Mihail și Gavril din Hidișel

Biserica din Hidișel are hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavril. A fost construită în anul 1909.


Biserica de lemn ortodoxa Sf Arhangleli Mihail și Gavril din Luncaspri

Biserica de lemn ortodoxa Sf Arhangleli Mihail și Gavril din Luncasprie

Biserica de lemn din Luncasprie este monument istoric și poartă hramul Sf. Arhangleli Mihail și Gavril. Conform inscripției de pe ușile împărătești, a fost construită în anul 1769, în stil ardelenesc, din bârne de stejar.
Biserica nu este pictată și nu are obiecte de valoare istorică.


Biserica de lemn ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Topa de Jos

Biserica de lemn ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Topa de Jos

Biserica de lemn Adormirea Maicii Domnului din Topa de Jos (comuna Dobrești) a fost construită în anul 1756. Interiorul nu a fost pictat, dar se păstrează două icoane pe lemn ce datează din sec. 18.


Biserica ortodoxa noua Topa de Sus

Biserica ortodoxa noua Topa de Sus


Biserica ortodoxa veche Topa de Sus

Biserica ortodoxa veche Topa de SusPagina Facebook
Portal ortodox episcopiaoradiei.rowww.crisulrepede.ro www.groupromo.ro


Realizare portal si hosting asigurat de Groupromo Publicitate Oradea - web design oradea publicitate online www.groupromo.ro