Home

abram abramut astileu auseu avram iancu balc batar biharia boianu mare borod bors bratca brusturi budureasa bulz buntesti cabesti campani capalna carpinet cefa ceica cetariu cherechiu chislaz ciuhoi ciumeghiu cociuba mare copacel cristiorul de jos curatele curtuiseni diosig dobresti draganesti dragesti finis gepiu girisu de cris hidiselul de sus holod husasul de tinca ineu lazareni lazuri de beius lugasul de jos lunca madaras magesti nojorid olcea osorhei pietroasa pocola pomezeu popesti rabagani remetea rieni rosia sacadat salard sambata sanicolaul roman sanmartin santandrei sarbi simian soimi spinus stei suncuius suplacul de barcau tamaseu tarcaia tauteu tetchea tileagd tinca toboliu tulca uileacu de beius vadu crisului varciorog viisoara sacuieni valea lui mihai vascau oradeaPromovare Imagine Publicitate

WikiTools.ro: Page Rank 

Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Curtuiseni

Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Curtuiseni

Biserica din Curtuișeni are hramul Adormirea Maicii Domnului și a fost construită în anul 1832. Stilul bisericii este o combinație a celui roman – apusean cu cel răsăritean. În interior are o zugrăveală și un iconostas simplu. A fost pictată de către Radu N. în 1985. În biserică se găsesc medalioane cu Sf. Treime și cei Patru Evangheliști.


Biserica ortodoxa Sf Nicolae din Derna

Biserica ortodoxa Sf Nicolae din Derna

Biserica din Derna cu hramul Sf. Nicolae a fost construită în anul 1902. Are forma de corabie, în stil roman, îmbinând elementele din stilul transilvănean cu o nuanță vagă a unor elemente de baroc. Arhitectul este necunoscut. Catapeteasma din interior prezintă un aspect deosebit prin unele elemente de sculptură imitând stilul rococo, elemente ce încadrează unele icoane pictate în ulei pe pânză, ca niște vrejuri de viță-de-vie, ce se întind cu o deosebită semnificație. Icoanele puține la număr, dar frumoase, reflectă în mare stilul renașterii lui Michelangelo. Pictorul este necunoscut.


Biserica ortodoxa din Dernisoara

Biserica ortodoxa din Dernișoara

Biserica din Dernișoara a fost construită cu apoximație în anul 1786, are forma de corabie. Aspectul arhitectural al bisericii prezintă o îmbinare a stilului roman cu cel bizantin. Arhitectura turnului a fost schimbată în stil bizantin în anul 1959. Catapeteasma este din zid, împodobită cu icoane.


Biserica ortodoxa Pogorarea Sf Duh din Sacalasau

Biserica ortodoxa Pogorarea Sf Duh din Sacalasau

Biserica din Sacalasău cu hramul Pogorârea Sf. Duh, a fost construită între anii 1990-2004, în formă de cruce cu două abside laterale. Între anii 1997-1999 a fost realizată pictura în tehnica fresco, de către pictorul I. Aron.
Această biserică a fost zidită pe locul unei biserici de lemn, datată din jurul anului 1700 și care a fost mutată la mănăstirea Voievozi, județul Bihor.


Biserica ortodoxa Sf Arh Mihail si Gavril din Tria

Biserica ortodoxa Sf Arh Mihail și Gavril din Tria

Biserica din Tria are hramul Sf. Arh. Mihail și Gavril și a fost construită în anul 1894. Are forma de corabie cu turn înalt, în stil roman și aspect occidental. Biserica nu este pictată în interior, este numai zugrăvită. Catapeteasma este improvizată, făcută din scânduri vopsite cu trei uși, împodobită cu icoane. Are un cafas pentru tineret între pronaos și naos.


Biserica ortodoxa din Vasad

Biserica ortodoxa din Vășad

Biserica din Vășad datează din anul 1709. Actuala biserică conform celor aflate de la bătrânii satului a fost zidită sau rezidită în anul 1845. Trecutul ei până în anul 1910 nu se cunoaște. În anul 1920, un uragan puternic a rupt turnul, rezidindu-se altul în 1922. În anii 1977 – 1979 s-a executat pictura interioară a bisericii în stil neobizantin de către pictorul Nicolae Butnariu din București. Stilul arhitectonic este cel renașcentist.Pagina Facebook
Portal ortodox episcopiaoradiei.rowww.crisulrepede.ro www.groupromo.ro


Realizare portal si hosting asigurat de Groupromo Publicitate Oradea - web design oradea publicitate online www.groupromo.ro