Home

abram abramut astileu auseu avram iancu balc batar biharia boianu mare borod bors bratca brusturi budureasa bulz buntesti cabesti campani capalna carpinet cefa ceica cetariu cherechiu chislaz ciuhoi ciumeghiu cociuba mare copacel cristiorul de jos curatele curtuiseni diosig dobresti draganesti dragesti finis gepiu girisu de cris hidiselul de sus holod husasul de tinca ineu lazareni lazuri de beius lugasul de jos lunca madaras magesti nojorid olcea osorhei pietroasa pocola pomezeu popesti rabagani remetea rieni rosia sacadat salard sambata sanicolaul roman sanmartin santandrei sarbi simian soimi spinus stei suncuius suplacul de barcau tamaseu tarcaia tauteu tetchea tileagd tinca toboliu tulca uileacu de beius vadu crisului varciorog viisoara sacuieni valea lui mihai vascau oradeaPromovare Imagine Publicitate

WikiTools.ro: Page Rank 

Biserica ortodoxa noua Maicii Domnului din Bucuroaia

Biserica ortodoxa noua Maicii Domnului din Bucuroaia

Biserica ortodoxa nouă din Bucuroaia cu hramul Adormirea Maicii Domnului.


Biserica ortodoxa de lemn veche Adormirea Maicii Domnului din Bucuroaia

Biserica ortodoxa de lemn veche Adormirea Maicii Domnului din Bucuroaia

Biserica de lemn cu hramul Adormirea Maicii Domnului – Bucuroaia este construită din lemn, datează din anul 1545. În anul 1754 a fost mutată pe locul unde se găsește în prezent. Este declarată monument istoric. Iconostasul este din lemn de stejar sculptat, la fel Sfânta Masă, două strane și altele.


Biserica ortodoxa Sf Mucenic Gheorghe din Chijic

Biserica ortodoxa Sf Mucenic Gheorghe din Chijic

Biserica din Chijic are hramul Sf. Mucenic Gheorghe și a fost construită intre anii 1905-1908. Biserica este de mici dimesiuni și are forma de navă. Interiorul este pictat într-o manieră neobizantină, în tehnica fresco.
In această biserică au slujit următorii preoți: Cipău Liviu 1965-1978; Onica Florian 1978-1981; Atanasiu Georgiu 1981-1989; Man Emil 1990-1994; Marincaș Călin 1994-1998 și actualul preot Bărcăuan Vasile care slujește din anul 1999.


Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Copacel

Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Copăcel

Biserica din Copăcel are hramul Adormirea Maicii Domnului și a fost construită în anul 1938 în stil bizantin. Iconostasul este frumos pictat dar nu se cunoaște pictorul.


Biserica ortodoxa Sf Mare Mucenic Gheorghe din Poiana Tasad

Biserica ortodoxa Sf Mare Mucenic Gheorghe din Poiana Tășad

Biserica din Poiana-Tășad cu hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe, a fost construită între anii 1982-1987 (1980-1983). Pictura a fost executată în anul 1985 de către Ioan și Doina Székesi.


Biserica ortodoxa Nasterea Sf Ioan Botezatorul din Sarand

Biserica ortodoxa Nașterea Sf Ioan Botezătorul din Sărand

Biserica din Sărand poartă hramul Nașterea Sf. Ioan Botezătorul și a fost construită între anii 1904-1906 în stil gotic, în formă de navă. Bolta este decorată cu o pictură realizată în stil bizantin.
Înaintea bisericii actuale a existat o biserică din lemn construită în anul 1600, care în 1905 a fost mistuită de un incendiu, neputându-se salva nimic din obiectele de cult.


Biserica ortodoxa noua Surduc

Biserica ortodoxa noua Surduc


Biserica ortodoxa de lemn Adormirea Maicii Domnului din Surduc

Biserica ortodoxa de lemn Adormirea Maicii Domnului din Surduc

Biserica de lemn, monument istoric, din satul Surduc cu hramul Adormirea Maicii Domnului, a fost ridicată în secolul XVIII. În primul deceniu al secolului XIX s-a început împodobirea lăcașului cu pictură murală. Pe bolta naosului apar în medalioane (Dumnezeu – Tatăl, Iisus Hristos și Maica Domnului), în ax, iar de o parte și de alta scene din Ciclul Hristologic. Pe peretele de vest al naosului apar scene din Geneză.Pagina Facebook
Portal ortodox episcopiaoradiei.rowww.crisulrepede.ro www.groupromo.ro


Realizare portal si hosting asigurat de Groupromo Publicitate Oradea - web design oradea publicitate online www.groupromo.ro