Home

abram abramut astileu auseu avram iancu balc batar biharia boianu mare borod bors bratca brusturi budureasa bulz buntesti cabesti campani capalna carpinet cefa ceica cetariu cherechiu chislaz ciuhoi ciumeghiu cociuba mare copacel cristiorul de jos curatele curtuiseni diosig dobresti draganesti dragesti finis gepiu girisu de cris hidiselul de sus holod husasul de tinca ineu lazareni lazuri de beius lugasul de jos lunca madaras magesti nojorid olcea osorhei pietroasa pocola pomezeu popesti rabagani remetea rieni rosia sacadat salard sambata sanicolaul roman sanmartin santandrei sarbi simian soimi spinus stei suncuius suplacul de barcau tamaseu tarcaia tauteu tetchea tileagd tinca toboliu tulca uileacu de beius vadu crisului varciorog viisoara sacuieni valea lui mihai vascau oradeaPromovare Imagine Publicitate

WikiTools.ro: Page Rank 

Biserica ortodoxa Nasterea Maicii Domnului din Bucium

Biserica ortodoxa Nasterea Maicii Domnului din Bucium

Biserica din Bucium are hramul Nașterea Maicii Domnului si fost construita in anul 1935. Are forma de cruce, cu contraforti exteriori si un singur turn. Pana in anul 1952 biserica nu s-a folosit datorita unor deteriorari interioare, iar sfintele slujbe s-au oficiat in biserica veche de lemn.


Biserica ortodoxa Pogorarea Sf Duh din Ceica

Biserica ortodoxa Pogorarea Sf Duh din Ceica

Biserica din Ceica poartă hramul Pogorârea Sf. Duh și a fost construită în anul 1925. A fost sfințită în 1926. Are 3 turle iar stilul bisericii este cel bizantin combinat cu cel moldovenesc. Biserica a fost pictată de către pictorul prof. Ioan Someșan din Timișoara în anii 1987-1988. Printre obiectele de cult mai importante, de valoare istorică documentară, rămase de la vechea bisericuță, amintim: clopot din 1882; Cazanii tipărită la Râmnic în 1748; Minologhion, în 2 volume, tipărit la Blaj în 1751; Octoilul Mare, tipărit la începutul secolul XIX; Tipiconul, tipărit la Budapesta în anul 1826.


Biserica ortodoxa de lemn Sf Arhangheli Ceisoara

Biserica ortodoxa de lemn Sf Arhangheli Ceișoara


Biserica ortodoxa Pogorarea Sf Duh din Ceisoara

Biserica ortodoxa Pogorârea Sf Duh din Ceișoara

Biserica din Ceișoara are hramul Pogorârea Sf. Duh și este declarată monument istoric. Construită în întregime din lemn de stejar, la mijloc are un brâu cioplit în masivul lemn de construcție. După o inscripție aflată pe grinda din altar, biserica a fost construită în anul 1734 de meșterul cioplitor Kirulea din Vidicul Binșului. Clădirea are trei părți: altar, naos și pronaos despărțite între ele prin iconostasul masiv din lemn de stejar și printr-un perete construit tot din grinzi de stejar. În anul 1834 a fost efectuată pictura bisericii de către meșterul pictor Damșe Ioan din Cotiglet. Biserica are câteva obiecte de valoare artistică, cum ar fi: patru icoane portative pictate pe lemn, precum și câteva icoane pictate pe sticlă. Mai sunt și câteva cărți vechi de cult.


Biserica ortodoxa Sf Arhangheli Mihail si Gavril din Corbesti

Biserica ortodoxa Sf Arhangheli Mihail și Gavril din Corbești

Biserica monument istoric din Corbești, cu hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavril, este așezată în partea de sud a satului. A fost ridicată cu aproximativ 400 de ani în urmă pe actualul loc și a fost construită în stil ardelenesc, sub formă de corabie, din lemn de stejar. Biserica este împărțită în trei părți: pronaos, naos și altar.
Bolta dinspre altar și iconostasul au fost pictate, dar cu timpul pictura s-a degradat. Turnul prezintă un singur clopot, iar podeaua este pardosită cu scânduri de brad.
Biserica a fost restaurată de către D.M.I. Cluj-Napoca, între anii 1972-1974.


Biserica ortodoxa veche Pogorarea Sf Duh din Dusesti

Biserica Pogorârea Sf Duh ortodoxa din Dușești

Biserica din Dușești are hramul Pogorârea Sf. Duh. A fost construită în anul 1800 în stil arhitectonic ardelenesc sub formă de corabie, și actualmente este declarată monument istoric. În anul 1870, cu ocazia renovării bisericii, meșterul Emanuil Weinthal a efectuat actuala pictură pe boltă, iconostas și pe peretele despărțitor dintre naos și pronaos. Pictura iconostasului este executată pe pânză lipită pe lemn iar cea de pe boltă este lipită direct pe scândură.


Biserica ortodoxa Sf Arh Mihail si Gavril din Cotiglet

Biserica ortodoxa Sf Arh Mihail și Gavril din Cotiglet

Biserica din Cotiglet este construită din piatră și are hramul Sf. Arh. Mihail și Gavril. Fiind foarte veche (anul 1830) biserica este declarată monument istoric. Pictura expresivă de pe iconostas, executată pe pânză a fost realizată în jurul anului 1830 de către pictorul local Damșe Ioan. Biserica mai posedă cărți de valoare istorico – documentară.


Biserica ortodoxa Buna Vestire din Incesti

Biserica ortodoxa Buna Vestire din Incești

Biserica din Incești cu hramul Buna Vestire, a fost construită în anul 1927 (1900-1904). Stilul arhitectonic este cel ardelenesc, în formă de corabie.Pagina Facebook
Portal ortodox episcopiaoradiei.rowww.crisulrepede.ro www.groupromo.ro


Realizare portal si hosting asigurat de Groupromo Publicitate Oradea - web design oradea publicitate online www.groupromo.ro