Home

abram abramut astileu auseu avram iancu balc batar biharia boianu mare borod bors bratca brusturi budureasa bulz buntesti cabesti campani capalna carpinet cefa ceica cetariu cherechiu chislaz ciuhoi ciumeghiu cociuba mare copacel cristiorul de jos curatele curtuiseni diosig dobresti draganesti dragesti finis gepiu girisu de cris hidiselul de sus holod husasul de tinca ineu lazareni lazuri de beius lugasul de jos lunca madaras magesti nojorid olcea osorhei pietroasa pocola pomezeu popesti rabagani remetea rieni rosia sacadat salard sambata sanicolaul roman sanmartin santandrei sarbi simian soimi spinus stei suncuius suplacul de barcau tamaseu tarcaia tauteu tetchea tileagd tinca toboliu tulca uileacu de beius vadu crisului varciorog viisoara sacuieni valea lui mihai vascau oradeaPromovare Imagine Publicitate

WikiTools.ro: Page Rank 

Biserica ortodoxa Sf Ierarh Nicolae din Capalna

Biserica ortodoxa Sf Ierarh Nicolae din Căpâlna

Biserica din Căpâlna (1724), cu hramul Sf. Ierarh Nicolae este construită din lemn, de către meșteri locali. Stilul este cel obișnuit în Ardeal, în formă de corabie, cu turnul nu prea înalt, cu acoperișul în 2 nivele care se păstrează până astăzi. În anul 1883 a fost restaurată pictura de către zugravul Muller Karoly. Pictura se păstrează bine și astăzi.


Biserica ortodoxa Sf Arhangheli Mihail si Gavril din Rohani

Biserica ortodoxa Sf Arhangheli Mihail și Gavril din Rohani

Biserica din Rohani cu hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavril, a fost construită între anii 1912-1916 în stil bizantin, în formă de corabie cu turn clopotniță. Înainte, în sat a existat o biserică de lemn acoperită cu șindrilă. Biserica actuală este din cărămidă cu fundație din piatră brută.
Interiorul este doar zugrăvit, însă iconostasul este pictat în atelierele Episcopiei Aradului, în stil bizantin. Cele două clopote: unul de 85 kg, altul de 225 kg au fost procurate în anul 1924, de la Arad.


Biserica ortodoxa de lemn Sf Ierarh Nicolae din Saldabagiu Mic

Biserica ortodoxa de lemn Sf Ierarh Nicolae din Săldăbagiu Mic

Biserica de lemn Sf.Ierarh Nicolae din Săldăbagiu Mic, a fost construită în anul 1769. Inițial a fost ridicată în afara satului, dar ulterior a fost mutată în locul unde se află și astăzi. Interiorul bisericii a fost pictat aproape în întregime, dar din cauza fumului și a intemperiilor, pictura se păstrează doar fragmentar. Relativ bine se conservă imaginile de pe bolta naosului, unde se remarcă cei Patru Evangheliști precum și Răstignirea de pe tâmplă, iar în absida altarului, pe pereți, apar sfinții Ierarhi. Din secolul XVIII datează și trei icoane pictate pe lemn. În biserică se află mai multe icoane pe sticlă ce provin din centrul de la Nicula. Alte obiecte de valoare artistică-documentară sunt: ușile împărătești și un clopot din 1718.
Biserica este declarată monument istoric.


Biserica ortodoxa noua Pogorarea Sf. Duh din Saldabagiu Mic

Biserica ortodoxa nouă Pogorârea Sf. Duh din Săldăbagiu Mic

Biserica nouă din Săldăbagiu Mic cu hramul Pogorârea Sf. Duh, a fost construită între anii 1978-1984 în formă de navă. Între anii 1986-1987, biserica a fost împodobită cu pictură în tehnica frescă, de către pictorul Gogan Ioan, din satul Valea Perilor, județul Gorj.


Biserica ortodoxa Suplacu de Tinca

Biserica ortodoxa Suplacu de TincaPagina Facebook
Portal ortodox episcopiaoradiei.rowww.crisulrepede.ro www.groupromo.ro


Realizare portal si hosting asigurat de Groupromo Publicitate Oradea - web design oradea publicitate online www.groupromo.ro