Home

abram abramut astileu auseu avram iancu balc batar biharia boianu mare borod bors bratca brusturi budureasa bulz buntesti cabesti campani capalna carpinet cefa ceica cetariu cherechiu chislaz ciuhoi ciumeghiu cociuba mare copacel cristiorul de jos curatele curtuiseni diosig dobresti draganesti dragesti finis gepiu girisu de cris hidiselul de sus holod husasul de tinca ineu lazareni lazuri de beius lugasul de jos lunca madaras magesti nojorid olcea osorhei pietroasa pocola pomezeu popesti rabagani remetea rieni rosia sacadat salard sambata sanicolaul roman sanmartin santandrei sarbi simian soimi spinus stei suncuius suplacul de barcau tamaseu tarcaia tauteu tetchea tileagd tinca toboliu tulca uileacu de beius vadu crisului varciorog viisoara sacuieni valea lui mihai vascau oradeaPromovare Imagine Publicitate

WikiTools.ro: Page Rank 

Biserica ortodoxa Sf Arh Mihail si Gavril din Campani

Biserica ortodoxa Sf Arh Mihail si Gavril din Campani

Biserica din Câmpani are hramul Sf. Arh. Mihail și Gavril. A fost construită în anul 1877 iar turnul în anul 1897. Stilul construcției este în formă de corabie, cu un singur turn care ține loc de clopotniță. În anul 1972-1973, biserica a fost pictată în stilul frescă. Pictura a fost executată de Andrei Vlăduț din București.


Biserica ortodoxa de lemn Sf Dimitrie din Fanate

Biserica ortodoxa de lemn Sf Dimitrie din Fanate

Biserica de lemn din Fânațe are hramul Sf. Dimitrie. A fost construită în prima jumătate a secolului XVIII iar în anul 1796 este refăcută. Biserica este din lemn de brad și stejar, construită în stil ardelenesc, sub formă de corabie. În anul 1832 pictorul Micula Mihai din Mociar pictează pe pereții laterali diferite scene biblice. În biserică se găsesc 15 cărți de ritual cu litere chirilice, 14 icoane pictate pe lemn și un clopot de bronz din 1652.
Biserica este declarată monument istoric.


Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Harsesti

Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Hârsești

Biserica din Hârsești are hramul Adormirea Maicii Domnului și a fost construită între anii 1955-1958, în stil ardelenesc, sub formă de corabie. În anul 1982, biserica a fost pictată în tehnica tempera de către pictorul Cozma Ioan și ajutorul său Depărățeanu Ionel din Timișoara. Ca obiecte de valoare istorică documentară, biserica deține cărți vechi scrise cu litere chirilice din anii 1779, 1786, 1862, 1865.


Biserica ortodoxa Pogorarea Sf Duh din Sighistel

Biserica ortodoxa Pogorârea Sf Duh din Sighiștel

Biserica din Sighiștel cu hramul Pogorârea Sf. Duh, a fost construită între anii 1943-1957, în stil roman, în formă de cruce cu un singur turn care ține loc de clopotniță. În anii 1990-1991, interiorul a fost decorat cu pictură în tehnica fresco, executată de către I. Aron.
Biserica deține în patrimoniul său un clopot de valoare istorică, executat în anul 1538. Se pare că ar fi fost adus de la Jula, din Ungaria, de către un oarecare locuitor cu numele Ambruș, care ulterior l-a donat bisericii din Câmpanii de Sus. În timpul primului război mondial a stat timp de 7 ani ascuns în gunoi, în satul Câmpanii de Sus. În anul 1957, parohia Cîmpanii de Sus l-a donat bisericii din Sighiștel.
În afară de acest clopot, în biserică se mai găsește o carte de cult numită „Penticostar”, tipărită la Blaj cu litere chirilice, în anul 1808; starea ei de conservare este mediocră.


Biserica ortodoxa Valea de sus

Biserica ortodoxa Valea de susPagina Facebook
Portal ortodox episcopiaoradiei.rowww.crisulrepede.ro www.groupromo.ro


Realizare portal si hosting asigurat de Groupromo Publicitate Oradea - web design oradea publicitate online www.groupromo.ro