Home

abram abramut astileu auseu avram iancu balc batar biharia boianu mare borod bors bratca brusturi budureasa bulz buntesti cabesti campani capalna carpinet cefa ceica cetariu cherechiu chislaz ciuhoi ciumeghiu cociuba mare copacel cristiorul de jos curatele curtuiseni diosig dobresti draganesti dragesti finis gepiu girisu de cris hidiselul de sus holod husasul de tinca ineu lazareni lazuri de beius lugasul de jos lunca madaras magesti nojorid olcea osorhei pietroasa pocola pomezeu popesti rabagani remetea rieni rosia sacadat salard sambata sanicolaul roman sanmartin santandrei sarbi simian soimi spinus stei suncuius suplacul de barcau tamaseu tarcaia tauteu tetchea tileagd tinca toboliu tulca uileacu de beius vadu crisului varciorog viisoara sacuieni valea lui mihai vascau oradeaPromovare Imagine Publicitate

WikiTools.ro: Page Rank 

Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Brusturi

Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Brusturi

Biserica din Brusturi a fost construită între anii 1953-1957 și poartă hramul Adormirea Maicii Domnului. A fost pictată în anul 1958 de către prof. Coriolan Munteanu din Cluj.


Biserica ortodoxă din Cuieșd

Biserica ortodoxă din Cuieșd

Biserica ortodoxă din Cuieșd a fost construită în anul 1899. Stilul construcției este cel roman după modelul bisericilor ardelene din epoca respectivă. În interior, biserica nu este pictată.


Biserica ortodoxa Sfântul și Măritul Prooroc Ilie cel cu Nume Mare din Orvișele

Biserica ortodoxa Sfântul și Măritul Prooroc Ilie cel cu Nume Mare din Orvișele

Biserica din Orvișele a fost construită în anul 1946 și poartă hramul Sfântul și Măritul Prooroc Ilie cel cu Nume Mare. Pictura a fost executată de Maria Popa din Tulcea.


Biserica ortodoxa Sf Apostoli Petru și Pavel din Păulești

Biserica ortodoxa Sf Apostoli Petru și Pavel din Păulești

Biserica din Păulești poartă hramul Sf. Apostoli Petru și Pavel. A fost construită între anii 1936-1937, în stil apusean. În anul 1993, a fost pictată în tehnica frescă, de către pictorii Bănică Cornel din Măgura –Buzău și Cioran Marius din Pitești. Ca obiecte de valoare istorico – artistică, se găsesc două clopote.


Biserica ortodoxă din Picleu

Biserica ortodoxă din Picleu

Biserica ortodoxă din Picleu a fost construită între anii 1950-1953. Însă lucrările exterioare, confecționarea corului și a mobilierului au fost continuate între anii 1974-1979. Iconostasul a fost lucrat de maestrul Nicolae Nicola din Sibiu iar icoanele au fost pictate de pictorul preot Constantin Stănescu, ajutat de pictorul Vasile Nițescu (amândoi din București). Pictura bisericii a fost executată în tehnica tempera grasă.


Biserica de lemn Sf. Arhangheli Țigăneștii de Criș

Biserica de lemn Sf. Arhangheli Țigăneștii de Criș

Biserica de lemn Sf. Arhangheli (1600 ) – Țigăneștii de CrișPagina Facebook
Portal ortodox episcopiaoradiei.rowww.crisulrepede.ro www.groupromo.ro


Realizare portal si hosting asigurat de Groupromo Publicitate Oradea - web design oradea publicitate online www.groupromo.ro