Home

abram abramut astileu auseu avram iancu balc batar biharia boianu mare borod bors bratca brusturi budureasa bulz buntesti cabesti campani capalna carpinet cefa ceica cetariu cherechiu chislaz ciuhoi ciumeghiu cociuba mare copacel cristiorul de jos curatele curtuiseni diosig dobresti draganesti dragesti finis gepiu girisu de cris hidiselul de sus holod husasul de tinca ineu lazareni lazuri de beius lugasul de jos lunca madaras magesti nojorid olcea osorhei pietroasa pocola pomezeu popesti rabagani remetea rieni rosia sacadat salard sambata sanicolaul roman sanmartin santandrei sarbi simian soimi spinus stei suncuius suplacul de barcau tamaseu tarcaia tauteu tetchea tileagd tinca toboliu tulca uileacu de beius vadu crisului varciorog viisoara sacuieni valea lui mihai vascau oradeaPromovare Imagine Publicitate

WikiTools.ro: Page Rank 

Biserica ortodoxa noua Beznea

Biserica ortodoxa noua Beznea


Biserica ortodoxa veche de lemn Beznea

Biserica ortodoxa veche de lemn Beznea


Biserica ortodoxa Bratca

Biserica ortodoxa Bratca

Locașul actualei bisericii din Bratca a fost ridicat între anii 1896-1898. Biserica este construită în stilul specific ardelenesc. Pictura a fost executată de frații Eremia și Eugen Profita din București. Iconostasul, corul și stranele au fost executate de Ioan Pop din Șimleu, după planul întocmit de prof. Ioan Pop din Satu Mare.


Biserica ortodoxa Damis

Biserica ortodoxa Damis

Biserica din Damiș a fost construită în anul 1887 în stil țărănesc. Este slab înzestrată, nu are obiecte de valoare artistică – istorică. Starea de conservare este bună.


Biserica ortodoxa Lorau

Biserica ortodoxa Lorau


Biserica ortodoxa Sf Arhangheli Mihail și Gavril din Ponoară

Biserica ortodoxa Sf Arhangheli Mihail și Gavril din Ponoară

Biserica din Ponoară are hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavril. A fost construită între anii 1897-1905, în formă de corabie. Interiorul este decorat cu pictură executată în tehnica tempera.


Biserica din lemn din Valea Crișului

Biserica din lemn din Valea Crișului

Biserica din lemn din Valea Crișului este monument istoric. A fost construită în anul 1741. Ca arhitectură și ca stil păstrează linia obișnuită a bisericilor din lemn cunoscute în Bihor, cordonul tip funie ce o înconjoară, fiind bine păstrat. Meșterul se pare că a fost local. Interiorul bisericii păstrează foarte bine încă picturile în ulei pe pânză, aplicate pe pereții bisericii, picturi ce reprezintă numeroase scene din Vechiul și Noul Testament. Pictura a fost executată în anul 1876 de către Dionisie Iuga pictor de Nicula.


Biserica ortodoxa de lemn Sf. Arhangheli Valea Crișului

Biserica de lemn Sf. Arhangheli (1795 ) – Valea CrișuluiPagina Facebook
Portal ortodox episcopiaoradiei.rowww.crisulrepede.ro www.groupromo.ro


Realizare portal si hosting asigurat de Groupromo Publicitate Oradea - web design oradea publicitate online www.groupromo.ro