Home

abram abramut astileu auseu avram iancu balc batar biharia boianu mare borod bors bratca brusturi budureasa bulz buntesti cabesti campani capalna carpinet cefa ceica cetariu cherechiu chislaz ciuhoi ciumeghiu cociuba mare copacel cristiorul de jos curatele curtuiseni diosig dobresti draganesti dragesti finis gepiu girisu de cris hidiselul de sus holod husasul de tinca ineu lazareni lazuri de beius lugasul de jos lunca madaras magesti nojorid olcea osorhei pietroasa pocola pomezeu popesti rabagani remetea rieni rosia sacadat salard sambata sanicolaul roman sanmartin santandrei sarbi simian soimi spinus stei suncuius suplacul de barcau tamaseu tarcaia tauteu tetchea tileagd tinca toboliu tulca uileacu de beius vadu crisului varciorog viisoara sacuieni valea lui mihai vascau oradeaPromovare Imagine Publicitate

WikiTools.ro: Page Rank 

Biserica ortodoxa Sf. Gheorghe din Almașu Mare

Biserica ortodoxa Sf. Gheorghe din Almașu Mare

Biserica din Almașu Mare cu hramul Sf. Gheorghe a fost construită în anul 1955, în formă de navă. La exterior este înconjurată de contraforturi iar în față are 3 turnuri. Pictura interioară de pe pereți și iconostas a fost executată de către pictorul Emil Mihon din Câmpeni între anii 1958 – 1959, în tehnica tempera și stil bizantin. Iconostasul a fost confecționat din lemn și aluminiu, de către sculptorul Pleșa Carol din Cluj, în anul 1958.
În biserică se găsește o Evanghelie tipărită la București, în timpul lui Nicolae Mavrocordat precum și alte 7 cărți de ritual, editate între anii 1890 – 1918.


Biserica ortodoxa Intrarea în Biserică a Maicii Domnului din Almașul Mic

Biserica ortodoxa Intrarea în Biserică a Maicii Domnului din Almașul Mic

Biserica din Almașul Mic cu hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului este construită între anii 1950 - 1954. Construcția bisericii este în formă de navă, la exterior prezintă contraforturi iar în față are un singur turn. În interior este pictată cu scene biblice în stil bizantin, pictura în tempera fiind executată de către pictorul Emil Mihon din Câmpeni în anul 1958. În biserică se găsesc cărți de cult vechi, precum și alte documente editate între anii 1778 – 1918.


Capela ortodoxa Balc

Capela ortodoxa Balc


Biserica ortodoxă Sf. Arhangheli Mihail și Gavril din Ghida

Biserica ortodoxă Sf. Arhangheli Mihail și Gavril din Ghida

Biserica ortodoxă din Ghida are hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavril. A fost construită între anii 1910-1913 (1912-1913), în stil apusean, în formă de navă. În interior biserica este zugrăvită, iar pe catapeteasma care este din scândură vopsită sunt icoane pictate pe pânză în ulei.


Biserica ortodoxa Sf. Arhangheli Mihail și Gavril din Săldăbagiu de Barcău

Biserica ortodoxa Sf. Arhangheli Mihail și Gavril din Săldăbagiu de Barcău

Biserica din Săldăbagiu de Barcău cu hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavril a fost construită între anii 1928-1935, în formă de navă, pe locul altei biserici mai vechi care ar fi avut peste 350 de ani vechime și de la care s-a păstrat turnul și iconostasul care au rămas intacte până aztăzi. În anul 1975 biserica a fost decorată cu o pictură în tehnica frescă, realizată în stil bizantin de către pictorul Vasile Moțoc din Bistrița-Năsăud. Pictura de pe tâmpla altarului este rămasă de la vechea biserică și are o vechime de aproximativ 450-500 de ani.
Pe lângă valoarea deosebită a iconostasului, biserica deține și o serie de cărți de cult vechi.Pagina Facebook
Portal ortodox episcopiaoradiei.rowww.crisulrepede.ro www.groupromo.ro


Realizare portal si hosting asigurat de Groupromo Publicitate Oradea - web design oradea publicitate online www.groupromo.ro