Home

abram abramut astileu auseu avram iancu balc batar biharia boianu mare borod bors bratca brusturi budureasa bulz buntesti cabesti campani capalna carpinet cefa ceica cetariu cherechiu chislaz ciuhoi ciumeghiu cociuba mare copacel cristiorul de jos curatele curtuiseni diosig dobresti draganesti dragesti finis gepiu girisu de cris hidiselul de sus holod husasul de tinca ineu lazareni lazuri de beius lugasul de jos lunca madaras magesti nojorid olcea osorhei pietroasa pocola pomezeu popesti rabagani remetea rieni rosia sacadat salard sambata sanicolaul roman sanmartin santandrei sarbi simian soimi spinus stei suncuius suplacul de barcau tamaseu tarcaia tauteu tetchea tileagd tinca toboliu tulca uileacu de beius vadu crisului varciorog viisoara sacuieni valea lui mihai vascau oradeaPromovare Imagine Publicitate

WikiTools.ro: Page Rank 

Biserica ortodoxă Adormirea Maicii Domnului din Aștileu

Biserica ortodoxă Adormirea Maicii Domnului din Aștileu

Biserica ortodoxă din Aștileu cu hramul Adormirea Maicii Domnului este zidită între anii 1938 – 1940. Este construită din cărămidă arsă, acoperită cu țiglă iar turnurile, 3 la număr sunt acoperite cu tablă zincată. Pictura din interior a fost executată de pictorul Coriolan Munteanu din Oradea în tempera, în anul 1939. Interiorul a fost restaurat în anul 1972. Biserica nu are obiecte de mare valoare istorico – documentară, iar cele de cult și cărțile vechi sunt păstrate în cele mai bune condiții.


Biserica ortodoxa din Călățea

Biserica ortodoxa din Călățea

Biserica din Călățea a fost construită în anul 1940. Stilul construcției este asemănător stilului gotic lipsit de ornamentații exterioare și interioare. Are două intrări, una prin față și alta prin partea stângă. Iconostasul este din lemn cu pictura aplicată pe pânză.


Biserica ortodoxă Adormirea Maicii Domnului din satul Chistag

Biserica ortodoxă Adormirea Maicii Domnului din satul Chistag

Biserica ortodoxă din satul Chistag are hramul Adormirea Maicii Domnului. Ridicarea edificiului a început în anul 1957 și s-a terminat în anul 1960. Biserica este pictată în tehnica fresco.
Preoții care au slujit în decursul timpului în biserică sunt: Dramba Alexandru, Gal Ioan, Fetea Casian și în prezent preotul Covaci Vasile.


Biserica ortodoxa Sf. Mucenic Gheorghe din Peștera

Biserica ortodoxa Sf. Mucenic Gheorghe din Peștera

Biserica din Peștera poartă hramul Sf. Mucenic Gheorghe. A fost construită între anii 1934-1952 în stil bizantin, în formă de cruce greacă. În anul 1985 biserica a fost pictată în tehnica frescă. Iconostasul a fost executat de pictorul Motoc Constantin în anul 1973.


Biserica ortodoxa din lemn Cornet

Biserica ortodoxa din lemn CornetPagina Facebook
Portal ortodox episcopiaoradiei.rowww.crisulrepede.ro www.groupromo.ro


Realizare portal si hosting asigurat de Groupromo Publicitate Oradea - web design oradea publicitate online www.groupromo.ro