Home

abram abramut astileu auseu avram iancu balc batar biharia boianu mare borod bors bratca brusturi budureasa bulz buntesti cabesti campani capalna carpinet cefa ceica cetariu cherechiu chislaz ciuhoi ciumeghiu cociuba mare copacel cristiorul de jos curatele curtuiseni diosig dobresti draganesti dragesti finis gepiu girisu de cris hidiselul de sus holod husasul de tinca ineu lazareni lazuri de beius lugasul de jos lunca madaras magesti nojorid olcea osorhei pietroasa pocola pomezeu popesti rabagani remetea rieni rosia sacadat salard sambata sanicolaul roman sanmartin santandrei sarbi simian soimi spinus stei suncuius suplacul de barcau tamaseu tarcaia tauteu tetchea tileagd tinca toboliu tulca uileacu de beius vadu crisului varciorog viisoara sacuieni valea lui mihai vascau oradeaPromovare Imagine Publicitate

WikiTools.ro: Page Rank 

Biserica ortodoxa Dijir

Biserica ortodoxa Dijir

Biserica din Dijir a fost construită în anul 1842. Stilul bisericii este apusean combinat cu cel bizantin având la baza sa formă de cruce. Nu se cunoaște arhitectul și nici meșterul constructor. Biserica este doar zugrăvită - nu are picturi în interior. Ca obiecte de valoare se găsesc cărți de cult vechi, scrise cu litere chirilice.


Biserica ortodoxa Sf. Arhangheli Mihail și Gavril din Iteu

Biserica ortodoxa Sf. Arhangheli Mihail și Gavril din Iteu

Biserica din Iteu are hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavril și a fost edificată în anul 1910, în formă de cruce. Este construită din cărămidă arsă, în stil apusean, cu turla în stil gotic. Biserica a fost decorată cu pictură între anii 1992-1993. Catapeteasma este simplă, din scândură de brad.
Ca obiecte de valoare artistică, biserica are o pereche de cununi pentru miri, frumos lucrate în lemn și vopsite.


Biserica ortodoxa Sf. Ierarh Nicolae din Abram

Biserica ortodoxa Sf. Ierarh Nicolae din Abram

Biserica din Abram cu hramul Sf. Ierarh Nicolae a fost construită din cărămidă în anul 1892. Este zidită în stil apusean, în formă de navă, acoperită cu tablă zincată. Nu are pictură murală. Iconostasul și icoanele de pe el au fost făcute la terminarea zidirii bisericii. Pictorul nu este cunoscut.


Biserica ortodoxa Sf. Mucenic Gheorghe din Cohan

Biserica ortodoxa Sf. Mucenic Gheorghe din Cohan

Biserica actuală din Cohan cu hramul Sf. Mucenic Gheorghe a fost construită în anul 1970. Iconostasul este din lemn și susține icoanele împărătești: Sf. Nicolae, Sf. Gheorghe și Cina cea de Taină. Biserica nu este pictată în interior.


Biserica cea nouă Sf. Arhangheli Mihail și Gavril din Margine

Biserica cea nouă Sf. Arhangheli Mihail și Gavril din Margine

Biserica cea nouă din Margine cu hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavril a fost construită între anii 1952-1955, în locul vechii bisericii din lemn. Este înzestrată cu un iconostas din lemn sculptat. Biserica a fost pictată, în tempera de către preotul paroh Mihail Lupu.


Biserica de lemn Sf. Arhangheli Mihail și Gavril din Margine

Biserica de lemn Sf. Arhangheli Mihail și Gavril din Margine

Biserica de lemn, monument istoric, din Margine a fost ridicată în jurul anului 1700 și poartă hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavril. A fost construită din bârne cioplite cu barda, prezentând aceleași caracteristici ca și vechile case țărănești din zona văii Barcăului. Masa altarului este cioplită dintr-un trunchi masiv de gorun. În anul 1780 biserica a fost pictată, iar între 1889 și 1999, a fost renovată. Iconostasul are o pictură în ulei veche de peste 250 de ani.
Ca obiecte de valoare istorică documentară, se găsesc 6 icoane pictate pe lemn, un Antimis din 1750, Cazanie din 1742, Antologhion din 1745 și o Evanghelie din 1750.


Biserica ortodoxa Satu Barba

Biserica ortodoxa Satu Barba

Biserica ortodoxă din Satu Barbă a fost ridicată între anii 1911-1913, pe locul unde exista o mică biserică din bârne, care s-a ruinat în primăvara anului 1911.
Construcția este în stil apusean. Interiorul bisericii este zugrăvit, iar catapeteasma este din scândură vopsită. Icoanele de pe catapeteasmă nu prezintă o valoare deosebită, au fost pictate pe pânză în ulei, de către pictorul Bartovici din Oradea în anul 1960.


Biserica ortodoxa Sf. Arhangheli din Suiug

Biserica ortodoxa Sf. Arhangheli din Suiug

Biserica din Suiug are hramul Sf. Arhangheli și a fost construită între anii 1945 – 1948, în stil arhitectonic apusean. Biserica nu este pictată. Bolta este zugrăvită cu cei patru Evangheliști, iar pe bolta altarului este zugrăvit Ochiul lui Dumnezeu. Pe iconostasul din lemn de brad sunt așezate icoanele împărătești: Sf. Arhangheli, Sf. Gheorghe, Cina cea de Taină și Sf. Nicolae.Pagina Facebook
Portal ortodox episcopiaoradiei.rowww.crisulrepede.ro www.groupromo.ro


Realizare portal si hosting asigurat de Groupromo Publicitate Oradea - web design oradea publicitate online www.groupromo.ro